In Nederland is het noodzakelijk dat materiaal waarmee arbeid wordt verricht, ongeacht of het de bouw, kantoor, school of hotel betreft, dat deze jaarlijks worden geïnspecteerd op defecten om gevaarlijke situaties te voorkomen.
image

Elektro Zaanstad kan voor u en uw bedrijf de keuring verrichten voor Elektrisch Materieel en doen dit naar wens op elke gewenste locatie. Tijdens de inspectie kan het voor komen dat er defecten worden waargenomen.

Denk aan bijvoorbeeld beschadigde stekkersnoeren, inwendige storingen of eenvoudig volledig afgekeurde apparaten waar van gebruik onverantwoord is.

Hier bieden we op afspraak services aan waarbij deze schades direct worden verholpen waardoor vertraging door gemis van materieel tot een minimum wordt beperkt. Volledig afgekeurd materiaal wordt eventueel direct worden vervangen voor nieuwe producten.

Na inspectie van goedgekeurd materieel wordt deze voorzien van een keursticker en wordt er digitaal een rapport overhandigt met daarin de certificaten per apparaat. Doorgaans wordt materiaal gekenmerkt dmv markeringen door stift, graveerpen of sticker om het apparaat van een uniek merk te voorzien, vaak vanwege het door het keuringsapparaat (zgn PATTester) uniek gegenereerd nummer opdat opvolgende inspecties eenvoudiger en sneller worden gerapporteerd in de database. Maar.

In de praktijk hebben we echter opgemerkt dat dit niet altijd even positief wordt ervaren.

In dit geval maken we gebruik van het unieke serienummer welke zijn vermeld op de elektrische apparaten, welke ook wordt teruggelezen op het certificaat.

Op deze manier blijft uw materiaal onbeschadigd, wat in een aantal branches zeer wenselijk is.

De keursticker zelf, blijft echter wel.

nen3140tools

De kosten van deze NEN3140 inspecties hangen af van de volumes. Voor de zelfstandig ondernemers, die doorgaans niet al teveel materiaal in bezit heeft, kan er op regie worden afgerekend waarbij vooraf aan de hand van een opgegeven hoeveelheid materiaal een raming (+-10%) wordt afgegeven. Voor grote hoeveelheden materieel voor de mkb, horeca, kantoren, openbare gebouwen etc etc, kan er een stukprijs per apparaat worden afgesproken waarbij ook volumes prijsbepalend kunnen zijn.

Neemt u contact op via het contactformulier voor vragen of offertes. Let wel, door overweldigende drukte kan het even duren alvorens contact met u wordt opgenomen.